31 Mart 2013 Pazar

Bunu da sırf canım istediği için ekledim. Yünlerim ve motiflerim biz gerçekten iyi vakit geçiriyoruz.


 
           
     Sizce de bu motif çok sevimli görünmüyor mu? Yapılması gerçekten çok basit aslında. Şemasını Kareli deftere çizin. Canınız nasıl bişey uydurmak isterse. Sonra ters ve düz örgü motifini şemaya göre yapınca işte böyle şeyler ortaya cıkacak:))

        Ayrıca bu fotoğrafta kenarına getiğim tığ işi de oldukça belli oluyor:)
koltuk battaniyemin yarısı bitmiş durumda. Size süpersonik teknolojiyle bezenmiş,inanılmaz güzel çeken 10 yıllık fotoğraf makinemle çektim. 
Eğer bir gün param olursa gerçek bir makine alıp,onla çekmeyi planlıyorum.
neyse..

Bu battaniyeyi parça yünlerimle kendimce kombin yaparak yapıyorum. Her parçasında farklı bir motif uyguluyorum. Sonra tığ işiyle kenarlarını o gördüğünüz cırtlak pembe ile geçiyorum. Böylece hem renk girmiş oluyor araya hem de birleştirmesi çok daha kolay oluyor.


 
Halım orda bence de pek estetik durmamış. Ama halımız bizi sıcak tutuyor:)

   Herneyse ayrıca battaniye bitince çok güzel olacak.Keşke güzel çeken bi makine olsa da tam olarak nasıl göründüğünü siz de görebilseniz:D

               Dikişi yaptığım iple oya yazdığımı gördünüz mü? eveeet:)))


                                görüşmek üzereee!!!

6 Mart 2013 Çarşamba






     merhaba!! Sonunda hırkamı bitirmeyi başardım! Aslında kuşak da örmüştüm (iki düz iki ters lastik modeli)   ama kızlar kuşağın görünmediğini söylediler. Başka bişey bulmalıymışım. Ben de söz dinledim ve annemden kalma vintage kemerlerimden birini seçtim.

   Neyse.. Knumuza dönelim. Zira konumuz annemin harika kemerleri değil:)

   Ön parçalarının örülmüş halini zaten paylaşmıştım. Arka parşanında bitmemiş halini paylaşmıştım. Prinç modeliyle ördüm. prinç modelini bilmeyenlere anlatayım bir ters bir düz örüyorsunuz,sadece bir sonraki sırada düzün üstüne ters, tersin üstüne düz gelmeli.. bütün büyük parçaları bitirince misinalı şişle boylu boyunca ilmek aldım ve lastik ördüm. ama hırkayı çok büyük yapmışım (acemilik kötü) yakasını yeterince örseydim hırka beş kişilik olacaktı, o nedenle, ben de yaka kısmına tekrardan ilmek atıp yakasını azalta azalta örmeye devam ettim ve bitirdim.

     Umarım beğenmişsinizdir. Ama eğer beğenmediyseniz yapacak bişeyim yok, ben yine de giyeceğim.

     En kısa zamanda yeni şeyler eklemek ümidiyle,hoşçakalın!

5 Mart 2013 Salı








tüm bu parçalarla ne mi yapıcam?

bence bikaç güne hep birlikte görücez. Gördüğünüz gibi hepsini birbirine uyumlu farklı motiflerden yaptım. Ve hepsi artık yünlerden. Artık yünlere bence ''artık'' gibi kırıcı bir kelime ile tanımlamamız gerekiyor. Bence onlar çok değerliler ve çok eğlenceliler:)

herneyse.. aslında ördüğüm hırkamı bitirdim. ama henüz fotoğrafını çekmedim. yarın onu da ekleyip uzun uzun sizi sıkana kadar, her ayrıntısını anlatacağım. Utanmam yok,sıkılmanız umrumda değil. Bu blog benim ilk ve tek blogum,çok hevesliyim. sağolun , yarın görüşürüz<3